Hapkido Oirschot

Hapkido Oirschot is opgericht op 1 februari 2010. We zijn gevestigd in het pand van Fitness Oirschot waar we een aparte trainingsruimte (dojang) tot onze beschikking hebben.
Bij Hapkido Oirschot trainen leerlingen vanaf 15 jaar op zowel beginnersniveau als gevorderdenniveau.

Hapkido Oirschot dangraden met keuze wapens

Het doel van Hapkido Oirschot.

Hapkido Oirschot geeft les op een manier waarbij ieder zich kan ontwikkelen in zijn eigen behoefte. Daarom streven wij er naar dat de leerlingen die de Hapkido lessen volgen, komen trainen met veel zin en plezier. Wij willen ieders kwaliteiten maximaal ontwikkelen en benutten. Dit doen wij door goed naar het individu te kijken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de Hapkido lessen kan volgen in een veilige omgeving waarbij hij of zij zichzelf kan zijn.

Wij willen Hapkido op een positieve manier uitdragen en onze leerlingen een realistische manier van zelfverdediging te leren. 

De Hapkido-les

In het eerste deel van de les beginnen we altijd met een warming-up. Hierbij wordt rekening gehouden met iedereen zijn fysieke gesteldheid. We vervolgen de les met stretchoefeningen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van onze kennis van Qi Gong Ji-Chu. Na de stretching wordt er aandacht besteed aan valbreekoefeningen. Dit is belangrijk om de Hapkidotechnieken goed te kunnen trainen.  Daarna gaan we verder met trap- en stootoefeningen en combinaties daarvan. Al deze onderdelen van de les doen we gezamenlijk met alle leerlingen.

In het tweede deel van de les gaan we aan de slag met de Hapkidotechnieken. Deze technieken worden op bandniveau geïnstrueerd en getraind. Tijdens dit tweede deel van de les kunnen leerlingen ook trainen voor hun Hapkido-examens.

Wij vinden het belangrijk om ons tijdens de lessen aan de Hapkido-etiquette  te houden. Daarom beginnen we en eindigen we de les met elkaar te groeten in de groepsopstelling.  

Technieken
0 +
Concepten
0 +
Jaar ervaring
0 +
Niveaus
0

Gratis proeflessen Hapkido

Hapkido Oirschot nodigt je uit om vrijblijvend gratis twee lessen te volgen. Je bent welkom om in de lessen mee te trainen. Alleen kijken mag uiteraard ook. Neem voor het bijwonen van een les eerst contact op met de trainer.