HAPKIDO OIRSCHOT 

Nieuws

1e Dan Hapkido

Vandaag (9 juli) heeft Paul Tijs zijn 1e Dan Hapkido behaald. Paul was er al langer klaar voor maar helaas kon het examen voor Paul een half jaar geleden niet doorgaan vanwege een vervelende blessure. Het examen vond in Utrecht plaats en werd afgenomen door de Dangraadcommissie van de Nederlandse Hapkido Bond. Het examen bestond uit een theoretisch gedeelte en praktijkgedeelte. Beide gedeeltes heeft Paul goed afgelegd. Hierbij bedanken we ook Cas van Breugel voor zijn assistentie en de examentrainingen met Paul. Hapkido Oirschot is trots op deze kersverse Dangraadhouder! Paul willen we ook heel hartelijk bedanken voor al het goede werk en positieve energie die hij in de club steekt. Paul nogmaals van harte gefeliciteerd met je 1e Dan!! Op naar de 2e Dan.

paul 1edan

Louk Franken gele band Hapkido

Jeugdlid van Hapkido Oirschot Louk Franken heeft afgelopen maandag een Hapkido-examen met succes afgelegd. Hij is geslaagd voor de gele band. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

louk geel

Examen Hapkido

Verschillende jeugdleden van Hapkido Oirschot hebben afgelopen maandag een Hapkido-examen met succes afgelegd. Hil van Bemmel en Sen van Beurden zijn geslaagd voor de gele slip. Tim van den Akker heeft de gele band gehaald en Bob van de Bovenkamp, Tijn ter Braake, Joep van Breugel, Thijs kemps en Tjeu Schoenmakers zijn geslaagd voor de oranje slip. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Op naar het volgende examen.

 hapkido Oirschot jeudleden geslaagd

Open Nederlandse kampioenschappen Hapkido

Op zondag 9 april reden verschillende leden van Hapkido Oirschot af naar Culemborg om daar deel te nemen aan de 14e Open Nederlandse Kampioenschappen Hapkido. In de middag werd er gestreden om de titel Hossin Sul (zelfverdedigingtechnieken). Bij dit onderdeel gingen de leden van Hapkido Oirschot voor de 1e plaats. Maarten van Dorst behaalde goud, het zilver was voor Maxime van der Avort en Giel Hornix en het brons was voor Cas van Breugel en Michiel Fleur. Een groot succes aangezien het voor de meeste leden van deze Oirschotse club de eerste keer was dat zij meededen aan een dergelijk evenement. Voor volgend jaar streven zij ernaar om met nog meer leden mee te doen aan deze kampioenschappen op verschillende onderdelen. Fotografie Lucas van der Avort

Winnaars Open Nederlandse Hapkido kampioenschappen Hapkido Oirschot

Examen Hapkido.

Verschillende leden van Hapkido Oirschot hebben hun Hapkido examen met succes afgelegd. Maxime van der Avort, Robin Gooijers zijn geslaagd voor de gele band. Giel Hornix en Maarten van Dorst hebben de oranje band behaald. Michiel Fleur de groene band en Cas van Breugel de blauwe band. Toon van Keulen rood. Geert van Kollenburg en Martijn Kemps zijn geslaagd voor de zwarte slip, zij gaan zich nu voorbereiden op de zwarte band. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

hapkido examen 3 17

1e Dan Hapkido.

Vivian Hermans haar 1e Dan Hapkido behaald. Na jaren trainen en de laatste maanden vele extra trainingen mocht Vivian vandaag op voor haar 1e zwarte band examen. Het examen vond in Culemborg plaats en werd afgenomen door de Dangraadcommissie van de Nederlandse Hapkido Bond. Na het theoretische gedeelte begon het praktijkgedeelte waar ze flink aan de tand werd gevoeld. Het was een intensief examen en zonder trainingspartners/ examenpartners zou het examen niet plaats hebben kunnen vinden. Daarom bedanken wij ook Geert, Martijn, Sigwin en Stephan voor hun bijdrage.
Hapkido Oirschot is trots en blij met hun kersverse Dangraadhoudster! Dit examen had jammer genoeg ook een minder leuke kant want ook Paul Tijs zou op examen gaan voor zijn 1e Dangraad maar raakte 2 weken geleden geblesseerd waardoor hij nu helaas niet kon deelnemen. Vivian nogmaals van harte gefeliciteerd met je 1e Dan!! Op naar de 2e Dan.

1e Dan Hapkido Vivian Hermans

Examen Hapkido.

Vandaag hebben 4 leden van Hapkido Oirschot hun Hapkido examen met succes afgelegd. John Hermans, Stephan Wiepking en Michiel Fleur hebben daarbij hun oranje band behaald. Geert van Kollenburg heeft het examen afgelegd voor de rode band. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

examen hapkido oirschot

Examen Kyusho Jitsu

Leden van Hapkido Oirschot een door Dim Mak Europe erkende school hebben het Kyusho Jitsu Kyu graad examen met succes afgelegd. Daarbij zijn John Hermans, Isa Reekers, Linda Lioen en Ivo Broekman geslaagd voor de 5e Kyu (geel) Kyusho Jitsu. Vivian Hermans is geslaagd voor de 4e Kyu (oranje) Kyusho Jitsu en Geert van Kollenburg heeft hierbij zijn 2e Kyu (blauw) Kyusho Jitsu behaald. Het eerste deel van het examen was een theoretisch gedeelte. Bij het tweede deel moesten de kandidaten hun technieken tonen. Allen van harte gefeliciteerd. Op naar de volgende graad. Met behalen van deze graad kunnen zij hun Hapkido technieken verbeteren en dieper naar de essentie werken van de Hapkido technieken.

Examen Kyusho Jiitsu erkend door Dim Mak Europe

 

 

Trainer van Hapkido Oirschot op voorpagina van de Mooioirschotkrant.

Op de voorpagina van De mooi Oirschot krant.
Oirschot - Oirschottenaar Louk Franken, mag zich sinds enkele jaren Master in de Martial Arts (krijgskunst) noemen. Op 2 april jl. op de International Martial Arts Hall of Fame in Asperen nam hij de prijs van "Master of the Year" 2016 in ontvangst. Tijdens deze prijsuitreiking, gezien als de Oscars voor de krijgskunst, worden mensen geëerd die veel betekenen voor de sport.
Louk Franken: "De commissie heeft mij de prijs voor Master of the Year toegekend omdat ik me, volgens de jury, met hart en ziel inzet om verdedigingsporten zoals Kyusho Jitsu, Hapkido en Dim Mak op de kaart te zetten. In mijn lessen lukt het me om de pluspunten van de krijgskunst bij te brengen en het vuur aan te wakkeren bij volwassenen en kinderen."
Kyusho Jitsu, Hapkido en Dim Mak zijn met name in ons drukke bestaan waardevol; ze zorgen voor balans in het leven. Je lichaamshouding verbetert, je gaat regelmatiger en bewuster ademhalen en je geest ontspant. Kortom, door deze verdedigingsporten ga je beter in je vel zitten. Genomineerden uit meer dan 16 landen, van Australië tot Brazilië, waren aanwezig op de prijsuitreiking van de International Martial Arts Hall of Fame. De avond werd gepresenteerd door Eurosportman Ronald Wustenberg.
Wilt u meer weten over Hapkido, Kyusho Jitsu of Dim Mak of welke krijgskunst het beste bij u past? Neem dan contact op met Louk Franken

 International Martial  Arts Hall of Fame

 

Hapkido Oirschot erkend door Dim Mak Europe.

 

logo Dim Mak EuropeVanaf 1 maart 2016 is Hapkido Oirschot erkend door Dim Mak Europe. Door deze erkenning kunnen er Kyuscho Jitsu Kyugraden examens afgenomen worden bij Hapkido Oirschot. Het afleggen van Dan examens is mogelijk bij Dim Mak Europe. Door deze nauwe samenwerking tussen Hapkido Oirschot en Dim mak Europe gaat de kwaliteit van de Hapkidotechnieken die beoefend worden bij Hapkido Oirschot zich sterk ontwikkelen.

Daarom zijn wij erg blij met deze samenwerking. Hapkido trainer Louk Franken is Chief instructor en Hapkido trainer Ramon van Bemmel is Instructor Kyusho Jitsu in opleiding bij Dim mak Europe.

 

Meer info Dim Mak Europe >>>

 

 

 

Trainer Hapkido Oirschot geslaagd voor de graad Meester in Qi Gong

Weinig Oirschottenaren zullen het weten, maar er is onlangs iets bijzonders gebeurd in ons geliefde dorp. Louk Franken, mag zich sinds afgelopen weekend meester in Qi Gong noemen. En, meester, dat word je niet zomaar. Buiten Franken is er in Nederland slechts één andere Daochi Qi Gong meester. Het is een traject van oefenen, oefenen, oefenen, jarenlang. Met zijn meesterschap stapt Louk Franken in de voetsporen van een millennia oude traditie.

Want oud is Qi Gong zeker: de leer gaat minstens 7000 jaar terug en vormt de basis van de Chinese geneeswijze. Yoga, meditatie, Tai Chi, acupunctuur: al deze vormen zijn ontsproten uit Qi Gong.

En in onze Westerse maatschappij is de leer nog steeds, of eigenlijk, juist relevant. Franken legt uit: “We bewegen te weinig en we eten relatief ongezond. We gebruiken ons lichaam niet op een juiste manier, en trainen grote delen van het lichaam weinig of helemaal niet. Met als gevaar dat we lichamelijke en geestelijke klachten krijgen.”

Van zweten ga je niet, maar innerlijke rust krijg je er des te meer van. Qi Gong zorgt voor balans in het leven. De repetitieve, gecontroleerde oefeningen verbeteren de lichaamshouding, reguleren de ademhaling en ontspannen de geest. Hierdoor ga je beter in je vel zitten en wordt je hoofd geleegd. Franken: “Na één les kun je al verschil merken: mensen bewegen dan soepeler, bewuster en voelen zich energieker. Een leerling van mij zei laatst: ‘Het stroomt in mijn lichaam: het voelt alsof er een bezem door mijn hoofd gehaald wordt’. Mooi toch?!

Lijkt het je wel wat om innerlijke rust te vinden en lekkerder in je vel te zitten? Neem dan contact op met Louk Franken, www.qigongoirschot.nl.


Klik om te vergroten

Meer weten over Hapkido en Qi Gong >>> 

 

 

 

 

 

 

Hapkidowon Nerdelandse Hapkido Bond

Hapkido 

HAPKIDO

Hapkido is een Koreaanse gevechtskunst. Het Koreaans Hap betekent coördinatie, harmonie. Ki betekent innerlijke kracht of macht. Do betekent de weg, manier of methode. Daarom kan Hapkido los vertaald worden als “Weg van de gecoördineerde kracht”. Er zijn duizenden technieken binnen Hapkido, alle gebaseerd op 3 basis principes.

 

Lees meer >>>

Hapkido

KINDER HAPKIDO

Zelfverdediging voor kinderen kan uw kind helpen om beter met bedreigende situaties om te gaan. Daarnaast kan het uw kind ook meer zelfvertrouwen geven. Door de Hapkido trainingen zal uw kind zich meer bewust worden van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam (motoriek) maar ook de conditie en het zelfvertrouwen zullen verbeteren.

 

Lees meer >>>

 

Hapkido

FOTO'S

Foto's van verschillende evenementen waaraan leden van Hapkido Oirschot hebben deelgenomen waaronder het jaarlijkse Open Nederlandse Hapkido Kampioenschap georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond. Daarnaast ook foto's van stages gegeven door verschillende meesters en grootmeesters.

 

 

Lees meer >>>