Hapkido voor kinderen

Zelfverdediging voor kinderen kan uw kind helpen om beter met bedreigende situaties om te gaan.  Daarnaast kan het uw kind ook meer zelfvertrouwen geven. Door de Hapkido trainingen zal uw kind zich meer bewust worden van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam (motoriek) maar ook de conditie en het zelfvertrouwen zullen verbeteren. Door oefeningen te blijven herhalen gaan de technieken een automatisme worden. Dit kan in bedreigende situaties goed van pas komen. Voor sommige kinderen kan Hapkido helpen assertiever te worden waar het bij andere kinderen de zelfbeheersing helpt te verbeteren.

Het doel van Hapkido Oirschot.

Hapkido Oirschot wil lesgeven op een manier dat ieder kind zich kan ontwikkelen in zijn behoefte. Daarom streven wij er ook naar dat het kind dat komt trainen met veel zin en plezier de lessen kan volgen. Dit doen wij door middel van oefeningen in spelvorm maar ook door examens af te nemen waarbij het kind telkens een nieuwe band en een diploma krijgt.

Wat leert het kind?

De Hapkido jeugdlessen van Hapkido Oirschot bevatten lesstof uit verschillende Hapkido stijlen. Dit houdt in dat de kinderen leren te stoten, trappen, te valbreken, worpen, klemmen en bevrijdingen. Omdat de hoofdtrainer ook Master instructor Qi Gong is (Chinese bewegingsleer) kan hij het kind op de juiste manier aanwijzingen geven hoe te bewegen en uitleggen waarom en hoe bepaalde technieken uitgevoerd worden. Daarnaast is de hoofdtrainer ook erkend instructeur geweldloze agressie respons waarmee hij een kind bijvoorbeeld kan leren zijn lichaamstaal en houding te gebruiken om zich te verdedigen. Een van de belangrijkste dingen in de lessen vinden wij om het kind te leren een conflict niet op een gevecht uit te laten komen.

Open Nederlandse Kampioenschappen Hapkido

Nederlandse Hapkido Bond.

Hapkido Oirschot is aangesloten bij de Nederlandse Hapkido Bond en is erkend door de NOC/NSF. Dit houdt in dat de geboden lesstof en de manier van lesgeven onder auspiciën valt van de Nederlandse Hapkido Bond.
Daarnaast kunnen kinderen 1x per jaar deelnemen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Hapkido, die georganiseerd worden door de Nederlandse Hapkido Bond. 

Lestijden kinder Hapkido

De Hapkido lessen voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar worden gegeven op maandag van 18:30 uur tot 19:25 uur

Gratis proeflessen 
Hapkido Oirschot nodig uw kind uit vrijblijvend gratis twee lessen te laten volgen. Zij zijn  welkom om in de lessen mee te trainen. Alleen kijken mag uiteraard ook. Neem voor het laten bijwonen van een les eerst contact op met de trainer.