HAPKIDO OIRSCHOT 

Nederlandse hapkido Bond

Nederlandse Hapkido Bond

Hapkido Oirschot is aangesloten bij de Nederlandse Hapkido Bond (NHB). De Nederlandse Hapkido Bond is een rijkserkende instelling en heeft o.a. als doel het bevorderen van een verantwoorde beoefening van de Koreaanse Krijgskunsten in het algemeen maar met de nadruk op hapkido. Het Nederlandse Hapkido Bond heeft ook als doel het ondersteunen van verenigingen, stichtingen en sportscholen op recreatief-, wedstrijd- en topsportniveau. Ook geeft zij steun aan verenigingen en individuele sporters zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen ten behoeve van de sport.

 

De wedstrijdsport hapkido zal met behulp van de Nederlandse Hapkido Bond uitgroeien tot een sport waarbij de sporter zich op nationaal en internationaal kan meten.        

De Nederlandse Hapkido Bond maakt zich sterk om het hapkido op nationaal- en internationaal niveau verder te ontwikkelen. Er moet een één duidend beleid komen om een hoger niveau te krijgen op gebied van wedstrijdniveau, toernooien, opleidingen en regelgeving.

De bij de Nederlandse Hapkido Bond aangesloten scholen vertegenwoordigen ieder een eigen hapkido stijl. Zij kunnen hierdoor onderling ook gebruik maken van elkaars kennis om de stijl verder te perfectioneren.   

Meer informatie: Nederlandse Hapkido Bond

Groepsfoto NHB

​  

 
Hapkidowon Nerdelandse Hapkido Bond

Hapkido 

HAPKIDO

Hapkido is een Koreaanse gevechtskunst. Het Koreaans Hap betekent coördinatie, harmonie. Ki betekent innerlijke kracht of macht. Do betekent de weg, manier of methode. Daarom kan Hapkido los vertaald worden als “Weg van de gecoördineerde kracht”. Er zijn duizenden technieken binnen Hapkido, alle gebaseerd op 3 basis principes.

 

Lees meer >>>

Hapkido

KINDER HAPKIDO

Zelfverdediging voor kinderen kan uw kind helpen om beter met bedreigende situaties om te gaan. Daarnaast kan het uw kind ook meer zelfvertrouwen geven. Door de Hapkido trainingen zal uw kind zich meer bewust worden van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam (motoriek) maar ook de conditie en het zelfvertrouwen zullen verbeteren.

 

Lees meer >>>

 

Hapkido

 NIEUWS

Nieuw Hapkido lessen voor de jeugd.

 

De Hapkido jeugdlessen zijn op de maandagen van 18:30 uur tot 19:25 voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar.

 

 

 

 

Lees meer >>>