HAPKIDO OIRSCHOT 

Hapkido Principes 

Hapkido is een zeer effectieve Koreaanse krijgskunst. Hapkido is gebaseerd op de volgende drie basis principes:

hwa Nonresistance Non-Resistance of "Hwa" vrij vertaald geen weerstand

won Circle principleCircular Motion of "Won" vrij vertaald cirkel beweging

yu The Water/Flexible principle Water Principe of "Yu" vrij vertaald water principe

 

Geen weerstand (Hwa)

Bij dit principe gaat het om het bieden van weinig of geen weerstand tegen de aanval van je tegenstander. Als je tegenstander duwt trek je, als hij trekt dan duw je, enz. Beweeg mee met de bewegingen van je tegenstander in plaats van je te verzetten en profiteer hiervan tijdens je tegenaanval. Je kunt de aanval van je tegenstander afbuigen en zijn kracht overnemen in je tegenaanval door middel van een stoot, trap of worp.

Cirkel beweging (Won)

Bij dit principe gaat het om het omzetten van een rechte aanval in een cirkel beweging om zodoende de kracht van de aanval te versplinteren. De cirkel beweging kan ook gebruikt worden om uit een greep van je tegenstander te ontsnappen of om een worp, stoot of trap te versnellen en te versterken.

Water Principe (Yu)

Bij dit principe moet je denken aan een rots in het water, het water bied geen weerstand en stroomt rond de rots denk hierbij aan de twee eerste principes van hapkido. Daarnaast zal de rots uiteindelijk afbrokkelen doordat het water continu rond de rots blijft stromen. Anders gezegd een constante aanval op het zwakste punt van je tegenstander zal deze uiteindelijk doen bezwijken.

 
Hapkidowon Nerdelandse Hapkido Bond

Hapkido 

HAPKIDO

Hapkido is een Koreaanse gevechtskunst. Het Koreaans Hap betekent coördinatie, harmonie. Ki betekent innerlijke kracht of macht. Do betekent de weg, manier of methode. Daarom kan Hapkido los vertaald worden als “Weg van de gecoördineerde kracht”. Er zijn duizenden technieken binnen Hapkido, alle gebaseerd op 3 basis principes.

 

Lees meer >>>

Hapkido

KINDER HAPKIDO

Zelfverdediging voor kinderen kan uw kind helpen om beter met bedreigende situaties om te gaan. Daarnaast kan het uw kind ook meer zelfvertrouwen geven. Door de Hapkido trainingen zal uw kind zich meer bewust worden van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam (motoriek) maar ook de conditie en het zelfvertrouwen zullen verbeteren.

 

Lees meer >>>

 

Hapkido

FOTO'S

Foto's van verschillende evenementen waaraan leden van Hapkido Oirschot hebben deelgenomen waaronder het jaarlijkse Open Nederlandse Hapkido Kampioenschap georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond. Daarnaast ook foto's van stages gegeven door verschillende meesters en grootmeesters.

 

 

Lees meer >>>