HAPKIDO OIRSCHOT 

Hapkido en Qi Gong

Qi Gong is een goede aanvulling voor alle Hapkido technieken. Qi Gong wordt ook wel energetische of interne krijgskunst genoemd.

Wat is Qi Gong?

Qi Gong is een meer dan 7000 jaar oude Chinese gezondheids-en bewegingsleer en bevordert de ontwikkeling van je eigen innerlijke energie door op een vitaliserende manier te leren bewegen.
De letterlijke vertaling van Qi Gong is:
kanji qi
Qi betekent: innerlijke levensenergie, het wordt vooral gebruikt als de algemene omschrijving van "energie" of "levensenergie".

kanji gong
Gong betekent: werken met, cultiveren en ontwikkelen.

 

Er wordt onderscheid gemaakt in zachte en harde Qi Gong. De zachte is erop gericht de gezondheid te verbeteren en de harde oftewel martiale Qi Gong is bedoeld ter zelfverdediging.

Waarom Hapkido en Qi Gong combineren?Qi Gong en Hapkido, Kung Fu

Vanuit de Qi Gong is de traditionele chinese geneeskunde ontstaan. Later hebben de Shaolin monniken hun Kung Fu verder ontwikkeld vanuit de Qi Gong. De Kung Fu heeft in het verleden vele oosterse krijgskunsten beinvloed. De reden waarom de Shaolin monniken de Qi Gong gebruikten was voornamelijk omdat zij ontdekten dat de grootmeesters in de krijgskunst op latere leeftijd minder spierkracht hadden dan hun jongere leerlingen. De essentie van Qi Gong is te werken op interne spieren. Dus het bewegen en de technieken konden zij uitvoeren met zeer weinig spierkracht. Waardoor zij nog op hoge leeftijd konden blijven trainen. Door de Hapkido te combineren met Qi Gong en door de kennis van Dim Mak/ Kyusho Jitsu wordt de essentie van de Hapkido technieken duidelijk. Hierdoor kunnen de bestaande Hapkido technieken tot op het hoogste niveau gebracht worden. 

Hapkido Oirschot en Qi Gong

Aan de gevorderde leerlingen van Hapkio Oirschot worden de Hapkido technieken onderwezen met de toevoeging van Qi Gong. De basis van de Qi Gong kan geleerd worden bij Qi Gong Oirschot. 

Trainer Louk Franken heeft zijn Master graad behaald in Qi Gong, hij is tevens Chief instructor bij Dim Mak Europe.

 

Meer weten over Qi Gong >>>

 

Hapkidowon Nerdelandse Hapkido Bond