HAPKIDO OIRSCHOT 

Foto's

1e Dan Hapkido.

Vivian Hermans haar 1e Dan Hapkido behaald. Na jaren trainen en de laatste maanden vele extra trainingen mocht Vivian vandaag op voor haar 1e zwarte band examen. Het examen vond in Culemborg plaats en werd afgenomen door de Dangraadcommissie van de Nederlandse Hapkido Bond. Na het theoretische gedeelte begon het praktijkgedeelte waar ze flink aan de tand werd gevoeld. Het was een intensief examen en zonder trainingspartners/ examenpartners zou het examen niet plaats hebben kunnen vinden. Daarom bedanken wij ook Geert, Martijn, Sigwin en Stephan voor hun bijdrage.
Hapkido Oirschot is trots en blij met hun kersverse Dangraadhoudster! Dit examen had jammer genoeg ook een minder leuke kant want ook Paul Tijs zou op examen gaan voor zijn 1e Dangraad maar raakte 2 weken geleden geblesseerd waardoor hij nu helaas niet kon deelnemen. Vivian nogmaals van harte gefeliciteerd met je 1e Dan!! Op naar de 2e Dan.

GESLAAGD 1e DAN HAPKIDO!!!

Zondag 5 juli 2015 organiseerde de Nederlandse Hapkido Bond haar Nationale Hapkido Dangraad examens te Culemborg. Wouter Broekman, leerling van Hapkido Oirschot, nam hieraan deel samen met zijn trainingspartner Martijn Kemps. Tijdens het ruim 3 uur durende examen moest flink gewerkt worden om allerlei verschillende soorten technieken te tonen. Wouter heeft daarbij ook nog een gedeelte van zijn Hapkido technieken laten zien met toepassing van Kyusho Jitsu. Namens Hapkido Oirschot van harte gefeliciteerd!!

NHB stage 2015 in Oirschot

Zondag 11-1-2015 heeft de NHB-stage plaatsgevonden bij Fitness Oirschot. De stage was goed bezocht. Er werd lesgegeven door verschillende leraren die een gevarieerd programma boden door de verschillende Hapkido-stijlen die werden onderwezen. Veel soorten technieken kwamen aan bod zoals technieken met het zwaard, met de korte stok, verdedigingen op allerlei soorten aanvallen en zelfs met toepassing van drukpunten en Qi Gong. Het was een groot succes mede door het enthousiasme van de leerlingen. Op naar de volgende stage!

 

Gastles traditioneel Jiu Jitsu

Op donderdag 17 oktober heeft Rick Pieterse (erkend instructeur van Daochi) een gastles traditioneel Jiu Jitsu verzorgt bij Hapkido Oirschot. Door gebruik te maken van technieken uit de diverse vechtsporten proberen we een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden aan onze leerlingen.

 

Kyusho Jitsu stage

Op zondag 9 september heeft er een training Kyusho Jitsu plaatsgevonden voor (assistent)leraren en het selectieteam van de Nederlandse Hapkido Bond. Er zijn verschillende Hapkidwon technieken behandeld aangevuld met toepassing van drukpunten volgens de theorie van Kyusho Jitsu. Het was een geslaagde training. Iedereen was erg enthousiast en leergierig. 

Stage Hapkidowon

Op 29 februari en 3 en 4 maart heeft in Culemborg een stage plaats gevonden. Deze stage werd georganiseerd door de Nederlandse Hapkido bond en werd gegeven door grootmeester Hong Sik Myung (9de dan), hoogst gegradueerde van de World Hapkido Federation (WHF) en grondlegger van de World Hapkido Headquarters. Verschillende leden van Hapkido Oirschot waren hierbij aanwezig. De trainers van Hapkido Oirschot kregen hier ook het certificaat overhandigd van G.M. Hong Sik Myung dat zij charter member zijn van de World Hapkido Headquarters en tevens het certificaat dat Hapkido Oirschot erkend wordt door World Hapkido Headquarters.

 

 
Hapkidowon Nerdelandse Hapkido Bond